دوبینی در دوران بارداری

به گزارش مرکز فروشگاهی، تغییرات و عوارض دوران بارداری در خانم ها بی شمارند. یکی از شایع ترین آنها تاری دید در بارداری و یا دوبینی است که می تواند نگرانی هایی را در مادر ایجاد کند. در این مقاله قصد داریم دوبینی در بارداری، تماشا جرقه های نور در بارداری، تاری در ماه آخر، تاری ناگهانی، دلیل و درمان مربوطه را آنالیز کنیم.

دوبینی در دوران بارداری

دلیل بیماری

در دوران بارداری هر روز یک اتفاق تازه در بدن مادر می افتد. به خصوص در سه ماهه سوم بارداری و در هفته های آخر ممکن است خانم باردار با تاری دید یا دوبینی و یا تماشا جرقه های نورانی در هر دو چشم روبرو شوند. اما به راستی دلیل این همه تغییر و تحول چیست؟

1. خشکی چشمگاهی ممکن است به دلیل خشکی چشم، تاری دید در مادر باردار ایجاد شود؛ به خصوص اگر خانم باردار از لنز استفاده کند.

2. تغییرات هورمونیبا این حال تغییرات هورمونی و نوسانات سطح هورمون ها دلیل اصلی بیشتر تغییرات فیزیکی بدن در دوران بارداری هستند.

3. افزایش حجم خون و احتباس مایعات در بدنبه دلیل افزایش حجم خون و احتباس مایعات در بدن و طبیعتا افزایش فشار مایعات داخل چشم، ضخامت و شکل قرنیه تحت تأثیر قرار گرفته و باعث می شود مشکل تاری در دید و یا دوبینی در مادر باردار ایجاد شود.

4. دیابت در بارداریاز طرف دیگر، دیابت بارداری هم می تواند دلیل تاری دید یا دوبینی در این دوران باشد. دیابت با تاثیر بر عروق خونی شبکیه این مشکل را ایجاد می نماید.

5. میگرن در بارداریبعلاوه ابتلا به میگرن در بارداری، مسائل بینایی در بارداری را در پی خواهد داشت

اما آیا در هنگام بروز این مسائل در بینایی باید نگران بود؟در صورتی که تاری دید، ناگهانی و همراه با سرگیجه در بارداری در ماه های آخر باشد و برای مادر مسائل جدی ایجاد کند، باید بلافاصله و اورژانسی مادر را به بیمارستان برسانید. در هنگام مراجعه به پزشک، اگر معاینات چشم پزشکی نشان دهند که عصب بینایی مادر دچار تورم و آسیب شده و بعلاوه مادر دچار فشار خون بالا و پروتئین بالا است، باید هر چه زودتر سزارین فوری (زایمان زودرس) انجام شود، چرا که این علائم نشان دهنده پره اکلامپسی یا پیش مسمومیت بارداری هستند.

درمانبه طور کلی بیشتر تغییرات فیزیولوژیکی بدن مادر در دوران بارداری طبیعی هستند. در خصوص تاری دید در بارداری هم باید گفت که اگر برای مادر مشکل جدی ایجاد نکند و قابل تحمل باشد جای نگرانی نیست.

1. اگر عینک استفاده می کنیددر مواردی شاید لازم باشد به پزشک مراجعه کنید و مثلا اگر از عینک استفاده می کنید، شماره عینکتان را تغییر دهید. خوشبختانه در بیشتر موارد تاری یا دوبینی موقتی بوده و بعد از دوران بارداری و حداکثر تا سه ماه بعد از زایمان بینایی مادر به حالت طبیعی بر می شود.

2. اگر خشکی چشم داریداگر به دلیل خشکی چشم دچار تاری دید شده اید، بهتر است قبل از هر کاری، لنزهایتان را کنار بگذارید و از عینک بهره ببرید.

3. اگر از لوازم الکترونیکی استفاده می کنیدبعلاوه استفاده زیاد از موبایل، تبلت و یا کامپیوتر ممکن است باعث خشکی چشم بشوند؛ بنابراین استفاده از آنها را محدود نموده و یا بعد از مشورت با پزشک از قطره های اشک مصنوعی بهره ببرید.

4. اگر مبتلا به پارگی مویرگ ها شده باشیدگاهی تاری دید، دوبینی و یا به طور کلی مسائل چشمی در ماه های اول بارداری ممکن است به خاطر پاره شدن مویرگ های چشم در اثر فشاری که موقع استفراغ شدید، اجابت مزاج سخت و یا حتی سرفه و عطسه شدید ایجاد می شود، اتفاق بیافتد. در این موارد معمولا احتیاجی به درمان نیست و خود به خود بعد از مدتی عروق آسیب دیده ترمیم می یابند، مگر آنکه احتیاج باشد که خون جمع شده در چشم طی یک جراحی ساده تخلیه شود.

تاری دید و مسمومیت در بارداریاما همان طور که گفته شد نکته مهم اینجاست که تاری دید، حساسیت به نور و یا حتی از دست دادن موقتی بینایی در بارداری می تواند یکی از نشانه های مسمومیت بارداری و یا دیابت بارداری باشد که یکی از خطرناک ترین عوارض در بارداری است. مسمومیت در بارداری معمولا در اواخر بارداری و بعد از هفته بیستم ایجاد می شود و فشار خون بالا عامل اصلی آن است. بنابراین در صورت بروز تاری ناگهانی یا تاری در ماه آخر حتما به پزشک مراجعه کنید تا در صورت احتیاج اقدامات لازم به موقع انجام شوند و سلامت مادر و نوزاد حفظ شود.

جمع بندیتاری دید یا دوبینی در بارداری اگرچه در بیشتر موارد مشکل جدی نیستند و به زودی رفع می شوند، اما نباید با سهل انگاری از کنار این علائم گذشت. در صورتی که خانم باردار به خصوص در ماه های آخر بارداری دچار تاری دید و یا دوبینی بشود، باید حتما و سریعا به پزشک مراجعه کند تا آنالیز های لازم انجام شود.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "دوبینی در دوران بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دوبینی در دوران بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید