در ویتنام این غذاهای خوشمزه را از قلم نیاندازید
به گزارش مرکز فروشگاهی، ویتنام با تاریخ و فرهنگ غنی خود، نقش مهمی در دنیای آشپزی ایفا می نماید. این کشور با استفاده از مواد اولیه بومی و تکنیک های پخت و پز منحصر به فرد، غذاهایی خلق نموده که هرگز از یاد نخواهید برد. در این مقاله، به آنالیز بعضی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای ویتنامی می پردازیم که هر گردشگری باید امتحان کند.

محبوب ترین غذاهای ویتنام
در ادامه با خوشمزه ترین غذاهای ویتنام آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
1- کان چوا (Canh Chua)
کان، یک سوپ ترش ویتنامی است که معمولاً با ماهی تهیه می گردد. این سوپ از تامارین، گوجه فرنگی، آناناس و سبزیجات تازه درست می گردد و طعمی ترش وشیرین دارد. کان با برنج سفید سرو می گردد و به علت طعم منحصر به فرد و تازه اش، بسیار محبوب است. این سوپ، نمونه ای عالی از استفاده هوشمندانه از مواد اولیه بومی ویتنام است.
2- فُو (Pho) از خوشمزه ترین غذاهای ویتنام
هیچ سفری به ویتنام بدون چشیدن فو کامل نمی گردد. فو، سوپی است که از آب گوشت شور، نودل های برنج تازه، سبزیجات و تکه های مرغ یا گوشت تشکیل شده است. این غذای ساده و درعین حال مقوی، در جایگاه های موقتی و خیابانی سرو می گردد و در تمام ساعات شبانه روز در دسترس است. طعم فو به علت استفاده از مواد اولیه تازه و ادویه های محلی، بسیار خاص و بی نظیر است.
3- بون تیت نونگ (Bun Thit Nuong)
بون تیت نونگ یک کاسه نودل برنجی است که با گوشت خوک کبابی، سبزیجات تازه، بادام زمینی خرد شده و سس ماهی سرو می گردد. این غذا به علت ترکیب طعم های شیرین، شور، تند و ترش، یکی از غذاهای محبوب خیابانی ویتنام است. بون تیت نونگ معمولاً به عنوان یک غذای خنک و سبک در روزهای گرم تابستان خورده می گردد.
4- بون چا (Bun Cha)
بون چا یکی از غذاهای محبوب ویتنام است که به ویژه برای ناهار توصیه می گردد. این غذا از گوشت کبابی و کوفته های کوچک تهیه می گردد که روی آتش زغال گریل شده و سپس با کاسه ای از آبگوشت و سس ماهی غلیظ سرو می گردد. بون چا به همراه نودل های برنج و سبزیجات تازه خورده می گردد و طعمی متمایز و لذیذ دارد.
5- می کوانگ (Mi Quang)
می کوانگ یک نوع نودل است که از منطقه کوانگ نام در ویتنام مرکزی می آید. این غذا از نودل های زردرنگ تهیه می گردد که با گوشت خوک، میگو، تخم مرغ، بادام زمینی و سبزیجات تازه سرو می گردد. می کوانگ به علت ترکیب منحصربه فردی از مواد اولیه و طعم های مختلف، یکی از غذاهای خاص ویتنام است.
6- زوی (Xoi) از پرطرف دارترین غذاهای ویتنام
زوی یا برنج چسبناک یکی از غذاهای سنتی و پرطرف دار ویتنام است که به تنهایی یا به همراه مواد مختلفی مانند مرغ، گوشت، تخم مرغ، یا حتی میوه های خشک سرو می گردد. این غذا به علت بافت خاص و طعم شیرین و ملایم خود، در میان مردم محلی و گردشگران بسیار محبوب است. زوی معمولاً به عنوان صبحانه یا میان وعده مورداستفاده قرار می گیرد، اما می تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل نیز سرو گردد. برنج چسبناک ویتنامی به صورت بخارپز تهیه می گردد و گاهی با رنگ های طبیعی مانند زردچوبه یا برگ های پناندانوس رنگ آمیزی می گردد تا ظاهری مجذوب کننده تر داشته باشد. از دیگر انواع محبوب زوی می توان به زوی لاپ چوئن (با سوسیس چینی) و زوی گک (با مرغ) اشاره نمود.
7- بان سئو (Banh Xeo)
بان سئو یک نوع کرپ ویتنامی است که از آرد برنج، آب و زردچوبه تهیه می گردد و با گوشت خوک، میگو، و جوانه لوبیا پر می گردد. این کرپ ترد و خوشمزه به همراه سبزیجات تازه مانند کاهو، نعناع، و ریحان و بعلاوه سس مخصوص ویتنامی که شامل سس ماهی، شکر، سیروسرکه است، سرو می گردد. برای خوردن بان سئو به سبک ویتنامی، بهتر است آن را به قطعات کوچک تقسیم نموده، در کاغذ برنجی یا برگ کاهو بپیچید و سپس در سس فروکنید. این روش نه تنها طعم و مزه غذا را بهتر می نماید، بلکه تجربه ای مجذوب کننده و فرهنگی از غذاخوردن به سبک ویتنامی را نیز فراهم می نماید. بان سئو به علت ترکیب طعم های مختلف و بافت ترد و خوشمزه اش، یکی از غذاهای محبوب خیابانی ویتنام است.
8- گوی کوان (Goi Cuon)
گوی کوان یا رول های بهاری ویتنامی، یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین غذاهای این کشور است. این رول ها از سبزیجات تازه، گوشت یا غذای دریایی و گشنیز تهیه می شوند و به صورت تازه یا سرخ شده سرو می گردند. گوی کوان با سس ماهی ویتنامی خورده می گردد و طعمی تازه و دلپذیر دارد.
9- بان بو نام بو (Bun Bo Nam Bo)
بان بو نام بو یک کاسه نودل ورمیشل است که بدون آبگوشت سرو می گردد. این غذا شامل تکه های گوشت ترد، بادام زمینی، جوانه لوبیا، سبزیجات تازه و موسیر خشک است و با سس ماهی و فلفل قرمز طعم دار می گردد. بان بو نام بو به علت بافت متنوع و طعم غنی خود، بسیار محبوب است.
10- کائو لاو (Cao Lau) از محبوب ترین غذاهای ویتنام
کائو لاو یک غذای نودلی است که ترکیبی از فرهنگ های مختلف است. نودل های ضخیم این غذا شبیه به اودون ژاپنی هستند و کراکرهای ترد آن به ون تن چینی شباهت دارند. اما آبگوشت و سبزیجات آن کاملاً ویتنامی هستند. این ترکیب منحصر به فرد، کائو لاو را به یکی از غذاهای خاص ویتنام تبدیل نموده است.
11- چاکا لا ونگ (Cha Ca La Vong)
چاکا لا ونگ یک غذای ماهی معروف از هانوی است که با ماهی مریند شده در زردچوبه و دانه های شوید پخته می گردد. این غذا به همراه نودل برنج، بادام زمینی، پیاز سبز و سس ماهی سرو می گردد. چاکا لا ونگ یکی از غذاهای سنتی ویتنام است که طعمی غنی و خوشمزه دارد.
12- بان می (Banh Mi)
بان می یک نوع ساندویچ ویتنامی است که با باگت فرانسوی تهیه می گردد. این ساندویچ در نقاط مختلف ویتنام به شکل های متفاوتی تهیه می گردد. در شمال ویتنام، بان می به سادگی با نان، مارگارین و پاته تهیه می گردد، اما در جنوب، این ساندویچ می تواند شامل ترکیباتی از پنیر، ترشی، سوسیس، تخم مرغ نیمرو و گشنیز تازه باشد.
13- بوت چین (Bot Chien)
بوت چین یکی از محبوب ترین میان وعده های خیابانی هو چی مین است که هم دانش آموزان و هم بزرگسالان از آن لذت می برند. این غذا از تکه های خمیر آرد برنج تهیه می گردد که در تابه وگ سرخ شده و سپس با تخم مرغ، پاپایا، موسیر و پیاز سبز سرو می گردد. بوت چین با سس چیلی و سرکه برنج طعم دار می گردد و بافت ترد و طعم دلپذیری دارد.
14- نم ران (Nem Ran) از خوشمزه ترین غذاهای ویتنام
نم ران یا رول های سرخ شده ویتنامی، یک نوع پیش غذا یا میان وعده است که از خمیر برنجی پر شده با گوشت خوک، میگو، سبزیجات و نودل های ورمیشل تهیه می گردد. این رول ها در روغن سرخ شده و سپس با سبزیجات تازه و سس ماهی سرو می شوند. نم ران به علت بافت ترد و طعم لذیذش، یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی ویتنام است.
15- کافه ترونگ (Ca Phe Trung)
کافه ترونگ یا قهوه تخم مرغ ویتنامی، یک نوشیدنی خاص است که می توان آن را به عنوان دسر نیز دسته بندی کرد. این نوشیدنی شامل قهوه غلیظ ویتنامی است که با کف نرم و خامه ای مرنگ مانند سفیده تخم مرغ پوشیده شده است. کافه ترونگ طعمی شیرین و خامه ای دارد و حتی کسانی که معمولاً قهوه نمی نوشند، از آن لذت می برند.
16- بانه باو (Banh Bao)
بانه باو یک نوع نان بخارپز ویتنامی است که با گوشت خوک، تخم مرغ و قارچ پر شده است. این نان ها به علت بافت نرم و خمیر لطیف خود، بسیار محبوب هستند و به عنوان یک میان وعده یا غذای سبک در طول روز مصرف می شوند. بانه باو نمونه ای عالی از تأثیرات آشپزی چینی بر آشپزی ویتنامی است.
17- بانه تروت (Banh Troi)
بانه تروت یک نوع دسر ویتنامی است که از خمیر برنج چسبناک تهیه می گردد و با شکر قهوه ای پر می گردد. این دسر به صورت توپ های کوچک تهیه شده و سپس در آب جوش پخته می گردد. بانه تروت بافتی نرم و طعمی شیرین و خوشمزه دارد و معمولاً در جشنواره ها و مناسبت های خاص سرو می گردد.
18- بانه با (Banh Ba)
بانه با یک نوع دسر ویتنامی است که از خمیر برنج چسبناک و شکر قهوه ای تهیه می گردد. این دسر به صورت لایه لایه تهیه شده و معمولاً با نارگیل رنده شده و بادام زمینی خرد شده تزیین می گردد. بانه با به علت بافت خاص و طعم شیرین و ملایمش، یکی از دسرهای محبوب ویتنام است.
19- کائو لو (Cao Lau)
کائو لو یک نوع نودل ویتنامی است که از منطقه هوی آن در ویتنام مرکزی می آید. این غذا از نودل های ضخیم تهیه می گردد که با گوشت خوک، کراکرهای ونتان، سبزیجات تازه و سس مخصوص سرو می گردد. کائو لو به علت ترکیب منحصربه فردی از مواد اولیه و طعم های مختلف، یکی از غذاهای خاص ویتنام است.
کلام آخر درباره غذاهای ویتنام
غذاهای ویتنام با تنوع و غنای خود، تجربه ای فراموش نشدنی را برای هر گردشگری رقم می زند. از فو و بون چا گرفته تا بان سئو و کافه ترونگ، هر کدام از این غذاها نمایانگر فرهنگ و تاریخ غنی ویتنام هستند. اگر به ویتنام سفر کردید، حتماً این غذاهای خوشمزه و منحصربه فرد را امتحان کنید تا با دنیای طعم ها و عطرهای جنوب شرق آسیا آشنا شوید.
سؤالات متداول درباره غذاهای ویتنام
1- فو (Pho) چیست و چگونه تهیه می گردد؟
فو، یک نوع سوپ نودل ویتنامی است که از آب گوشت شور، نودل های برنج، سبزیجات و تکه های مرغ یا گوشت تهیه می گردد. برای تهیه فو، ابتدا آب گوشت با استخوان های گاو یا مرغ، پیاز، زنجبیل و ادویه های مختلف مانند انیسون و دارچین تهیه می گردد. سپس نودل های برنجی پخته و در کاسه ای ریخته می گردد و تکه های گوشت و سبزیجات به آن اضافه می شوند. در نهایت، آبگوشت داغ روی مواد ریخته می گردد.
2- چه تفاوتی بین رول های بهاری (Goi Cuon) و رول های سرخ شده (Nem Ran) وجود دارد؟
پاسخ: رول های بهاری (Goi Cuon) معمولاً از مواد تازه مانند سبزیجات، گوشت یا غذای دریایی و نودل های برنج تهیه می شوند و به صورت تازه سرو می شوند. این رول ها در کاغذ برنجی پیچیده شده و با سس ماهی یا سس بادام زمینی خورده می شوند. در مقابل، رول های سرخ شده (Nem Ran) از مواد مشابهی تهیه می شوند اما در روغن سرخ شده و بافتی ترد دارند. این رول ها نیز با سس ماهی سرو می شوند.
3- بانه می (Banh Mi) چیست و چه ترکیباتی دارد؟
بانه می یک نوع ساندویچ ویتنامی است که با باگت فرانسوی تهیه می گردد. این ساندویچ معمولاً شامل ترکیباتی مانند پاته، گوشت کبابی یا سرد، ترشی سبزیجات، خیار، هویج، گشنیز و سس مایونز است. هر منطقه از ویتنام ممکن است نسخه های متفاوتی از بانه می داشته باشد.
4- چی چیزی بون چا (Bun Cha) را منحصر به فرد می نماید؟
بون چا یک غذای نودلی است که شامل گوشت کبابی و کوفته های کوچک می گردد که روی آتش زغال گریل شده اند. این غذا به همراه نودل های برنج و سبزیجات تازه سرو می گردد و با سس مخصوص ویتنامی که شامل سس ماهی، سرکه و شکر است، طعم دار می گردد. ترکیب طعم های شیرین، شور و تند این غذا را بسیار منحصر به فرد می نماید.
منبع: الی گشت