فواید بی شمار قارچ

به گزارش مرکز فروشگاهی، قارچ های خوراکی دارای طعم بی نظیر و خواص و فواید زیادی برای سلامتی دارند و یکی از سبزیهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. برای آشنایی با خواص بی نظیر قارچ در ادامه این مطلب همراه ما باشید .

فواید بی شمار قارچ قارچ، خوراکیِ خوشمزه ای است که انواع مختلف و متنوعی دارد. این گیاه ساپروفیت (saprophyte) است، یعنی کلروفیل (سبزینه) ندارد و برای رشد، مواد مغذی مورد احتیاجش را از گیاهان و حیوانات مرده یا در حال فساد جذب می کند. قارچ ها رنگ، بافت، شکل و خواص مختلفی دارند. قارچ خواص زیادی دارد؛ از جمله اینکه برای پیشگیری از کلسترول بالا، سرطان سینه و پروستات و دیابت خیلی مفید است و به کاهش وزن و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن هم یاری می کند. قارچ به علت اینکه سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینواسید، آنتی بیوتیک و آنتی اکسیدان است، می تواند برای رشدتان مفید باشد و از شما در برابر بیماری ها و عفونت ها محافظت کند. حالا بیایید با خواص قارچ بیشتر آشنا شویم.شاید باورتان نشود، اما 140,000 نوع قارچِ خوراکی در دنیا وجود دارد که علم تنها 10 درصدشان را می شناسد و فقط در خصوص 100 نوع شان تحقیق شده است. با خواندن این متن با برخی از خواص اثبات شده قارچ برای سلامتی و درمان آشنا می شویم:

تنظیم سطح کلسترولقارچ کلسترول و چربی ندارد و میزان کربوهیدراتش هم کم است؛ پس میزان زیادی پروتئینِ کم چرب به بدن تان می رساند. یکی دیگر از خواص قارچ این است که فیبر و آنزیم های خاصی در آن وجود دارند که به کاهش سطح کلسترول خون یاری می نمایند. تازه، پروتئین کم چربی که در قارچ وجود دارد، موقع هضم به سوختن کلسترول بیشتر یاری می کند. توازن و تعادل بین سطح کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL) برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مثل تصلب شرایین، حمله قلبی و سکته لازم است.

درمان کم خونیکسانی که کم خونی دارند در واقع سطح آهن خون شان پایین است، در نتیجه همواره احساس خستگی و سردرد دارند، عملکردِ سیستمِ عصبی شان کاهش می یابد و مشکل سوءِهاضمه دارند. قارچ یک منبع خوب آهن است و 90 درصد این آهن به وسیله بدن جذب می شود. با جذب آهن، خون می تواند گلبول های قرمز بیشتری فراوری کند که باعث می شود یکی دیگر از خواص قارچ، یاری به سلامتی و افزایش قدرت فرد باشد.

پیشگیری از سرطان سینه و پروستاتقارچ سرشار از بتاگلوکان و اسید لینولئیک کُنژوگه (Conjugated Linoleic Acid) است. این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه و پروستات خیلی مفید هستند. به علاوه اسید لینولئیک آثار مضر استروژن اضافی در بدن را هم متوقف می کند. میزان زیاد و اضافی استروژن بعد از یائسگی مهم ترین علت سرطان سینه در خانم هاست. از طرف دیگر بتاگلوکان از رشد سلول های سرطان پروستات جلوگیری می کند و تحقیقات زیادی خواص ضدتومور قارچ را اثبات نموده اند.1

قارچ مناسب برای افراد دیابتیقارچ، هیچ گونه چربی ندارد و دارای کربوهیدارات کم، پروتئین بالا، آنزیم ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است. بنابراین، برای بیماران دیابتی، عالی است. آنزیم های طبیعی موجود در آن به شکستن قندها و نشاسته یاری می نمایند. بعلاوه، عملکرد غدد درون ریز را بهبودمی بخشند به علاوه پیش از این هم در بخش سلامت نمناک شرح داده شد که آنتی بیوتیک های طبیعی موجود در قارچ، به مبارزه با عفونت هایی که افراد دیابتی، مستعد ابتلا به آنها هستند، یاری می نمایند.

قارچ برای یاری به کاهش وزنهمه می دانند برای کاهش چربی و کلسترول، باید چربی اضافی که برای هضم پروتئین ها در بدن به کارمی رود را بسوزانید. در زمان رژیم، همواره، رژیم غذایی با پروتئین بالا، کربوهیدرات پایین و بدون چربی که همگی از خواص قارچ هستند، توصیه می شود.

قارچ برای تقویت سیستم ایمنی بدنترکیب ویتامین های A، B و C در قارچ، می تواند سیستم ایمنی خوبی بسازد. آنتی بیوتیک های قوی موجود در قارچ، به مبارزه با عفونت ها یاری می کند. آنتی اکسیدان ارگوتیونین، دربرابر رادیکال های آزاد، از بدن محافظت می کند.

جلوگیری از آترواسکلروزامروزه بیماری های قلبی بعنوان عامل اصلی مرگ در سراسر دنیا است. اگر قارچ دکمه ای را در بخشی از رژیم غذایی خود بگنجانید، می توانید با بیماری های قلبی مبارزه کنید.

یکی از خطرات اصلی بیماری قلبی آترواسکلروز است که باعث ضخیم شدن دیواره شریانی به علت انباشت پلاک میشود.

کاهش خطر ایجاد پلاکمصرف قارچ دکمه ای مانع تشکیل پلاک و بعلاوه کاهش التهاب سلول های شریان ها می شود. در نتیجه توانایی جلوگیری از بیماری قلبی را دارد.

سلول های T را افزایش می دهدوقتی سیستم پاتوژن یا سلول های سرطانی به بن شما نفوذ کند، سیستم ایمنی فعال می شود .

سلول های T، از بیماری ها جلوگیری می کند. مصرف قارچ دکمه ای سیستم ایمنی بدن شما را افزایش می دهد و به عنوان یک پلی ساکارید در قارچ فعالیت های خاص را افزایش می دهد.2

خواص قارچ در بهبود آسممطالعاتی در خصوص خواص قارچ وجود دارد که نشان می دهد این ماده مغذی می تواند در بهبود نام و بعلاوه علائم مربوط به آن مؤثر باشد. آسم از جمله مسائل ریوی است که درمان کردن آن احتیاج به زمان زیاد و بعلاوه صرف هزینه دارد. خوشبختانه در این میان استفاده کردن از خواص قارچ باعث خواهد شد که طول دوره درمان و بعلاوه عوارض جانبی داروهای درمان نام به میزان زیادی کاهش پیدا کند.

لذا می توانید با استفاده از خواص قارچ البته با مشورت پزشک خود میزان اثربخشی درمان نام را بهبود ببخشید.

خواص قارچ در کاهش خطر سکته مغزیعامل اصلی که باعث بروز سکته های مغزی می شود، عدم تعادل و رسیدن اکسیژن کافی به مغز است. در این صورت است که مغز و سلول های آن توان انجام واکنش های زیستی را از دست می دهند و سکته مغزی رخ می دهد. از این رو شما باید کوشش داشته باشید تا سطح اکسیژن رسانی به سلول های مغزی را ثابت نگاه دارید و این کار فقط با خوردن مواد مغذی و انجام ورزش امکان پذیر است.

قارچ دارای میزان کافی پتاسیم است. بارها در این مقاله در خصوص خواص پتاسیم در عملکرد مناسب عروق خونی با هم صحبت کردیم و جا دارد که باز هم تأکید کنیم، این عامل باعث خواهد شد تا درصد احتمال بروز سکته های مغزی نیز کاهش پیدا کند.

بعلاوه مطالعاتی بر روی خواص قارچ صورت گرفته است که نشان می دهد استفاده کردن از آن نه تنها به پیشگیری از سکته مغزی بلکه در بهبود علائم مربوط به سکته های مغزی نیز یاری می کند. مطمئناً خواص قارچ به میزان داروهای بهبود دهنده عوارض سکته مناسب نیست اما می تواند در کنار آن تأثیرگذار باشد.

بهبود ایمنی بدنیکی دیگر از خواص قارچ این است که حاوی ویتامین های B، C و A است. حضور این ویتامین ها در بدن، سیستم ایمنی را تقویت و بروز بیماری های شایع به مانند سرماخوردگی و عفونت ها را کاهش می دهد. بعلاوه آنتی اکسیدان های قوی از احتمال حمله های اکسیدانی کاسته و به سلامتی شما یاری می کند.

استخوان های قوی تراز دیگر خواص قارچ این است که یک منبع غنی از کلسیم است. این ماده برای قدرت و استحکام استخوان فایده زیادی دارد. اگر قارچ، را به طور مداوم در رژیم غذایی تان بگنجانید خطر ابتلا به پوکی استخوان، درد مفاصل و کاهش تحرک را کاهش می دهید.

مرطوب نمایندهاسید هیالورونیک به عنوان یک مرطوب نماینده طبیعی در بدن عمل می کند. این اسید در پوست شما نیز وجود دارد و وظیفه شاداب نگه داشتن پوست را بر عهده دارد. بعلاوه وجود این اسید باعث می شود پوست شما چین و چروک کمتری در طول گذر عمر داشته باشد. قارچ، حاوی مقادیر کافی از این اسید است که برای پوست شما می تواند مفید باشد. از طرف دیگر قارچ، با داشتن پلی ساکاریدهای مؤثر در شادابی و رطوبت رسانی به پوست موجب برطرف مسائل رایج پوستی می شود.

برطرف آکنهقارچ منبع غنی از ویتامین D است. این ویتامین در درمان بسیاری از آکنه ها و برطرف جای جوش صورت کاربردی است. از این رو بیشتر پمادهای ضد آکنه ترکیباتی از این ویتامین دارند. شما به جای استفاده از این کرم های شیمیایی می توانید از ماسک قارچ، بهره ببرید.

خواص قارچ در روشن کردن پوستقارچ دارای کجیک اسید است. این اسید وظیفه روشن سازی پوست را دارد. ملانین در پوست به وسیله این اسید تحریک شده و موجب شادابی و روشنی در پوست می شود. پوست روشن شما در اثر رشد سلول های تازه و حذف سلول های قدیمی روی بدن به وجود می آید. استفاده از قارچ، جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی مضر برای پوست است.

برطرف ریزش موکم خونی یکی از دلایل اصلی ریزش مو است. کم خونی ناشی از عدم تغذیه کافی و کمبود آهن به وجود می آید. قارچ، منبع خوبی برای آهن است و می تواند از ریزش مو جلوگیری کند. آهن ماده مغذی است که در گلبول های قرمز وظیفه خون و اکسیژن رسانی را بر عهده دارد.

رشد موسلنیوم، ترکیبی است که در قارچ، به میزان زیاد موجود است. سلنیوم به عنوان آنتی اکسیدان قوی، رادیکال های آزاد که باعث تخریب ریشه و تار مو می شوند را خنثی می کند. سلنیم فقط در غذاهای گوشتی وجود دارد و تنها منبع گیاهی آن قارچ است. از این رو گیاه خواران نیز می توانند از این منبع برای جذب سلنیوم استفاده نمایند. خاصیت دیگر سلنیوم، ضد شوره بودن آن است. بعلاوه سلنیوم، پوست مرده کف سر را تخریب و باعث رشد سلول های تازه می شود. این فعالیت ها به وسیله سلنیوم در نهایت موجب کاهش ریزش مو می شود.3

در ادامه با ویتامین های موجود در قارچ آشنا میشویم .

ویتامین D قارچقارچ، تنها سبزی است که حاوی ویتامین D می باشد و بعلاوه حاوی:کلسیم، آهن، پتاسیم، مس و سلنیوم است.

ویتامین B1 قارچقارچ ها بعلاوه یک منبع خوب از ویتامین B 1 هستند، که به عنوان تیامین نیز شناخته می شود. تیامین بعلاوه مسئول کنترل شدن انرژی آزاد شده از کربوهیدرات ها است و برای عملکرد منظم سیستم عصبی و مغز مورد احتیاج است.

ویتامین B2 قارچقارچ ها سرشار از ریبوفلاوین یا ویتامین B2 هستند. این ویتامین، باعث بهبود سلامت چشم می شود و بعلاوه گلبول های سالم قرمز را حفظ می کند و به سیستم ایمنی بدن یاری می کند و آن را تقویت می کند.

ویتامین B2 موجود در قارچ نیز مسئول داشتن پوستی سالم است.

ویتامین B 3 قارچنیاسین یا ویتامین B3، یکی دیگر از ویتامین های B است، که در قارچ یافت می شود و در کنترل انتشار انرژی از کربوهیدرات و چربی و پروتئین تاثیرگذار است و به حفظ سیستم عصبی بدن و سیستم گوارش در شکل خوب یاری می کند.

ویتامین B5 قارچویتامین B5، بعلاوه به عنوان پانتو تونیک اسید نیز شناخته می شود و به طور طبیعی در قارچ یافت می شود. یک ویتامین بسیار مهمی است که برای متابولیک مختلف در بدن نقش ضروری دارد.

بعلاوه در فراوری هورمون ها در بدن یاری می کند.

ویتامین B6 قارچویتامین B6 که در قارچ یافت می شود، در بهبود خلق و خوی تاثیر دارد و بعلاوه تنظیمات داخلی بدن را انجام می دهد و برای عملکرد و پیشرفت مغز بسیار مهم است. این ویتامین، مسئول کاهش افکار منفی و افسردگی نیز است.

ویتامین B9 قارچقارچ ها بسیار غنی از ویتامین B هستند، که معمولا به عنوان فولات نیز شناخته می شوند و بر تشکیل گلبولهای سفید در گلبولهای قرمز در مغز استخوان یاری می کند.

فولات برای رشد سالم بدن بسیار لازم است. برای زنان باردار نیز توصیه می شود که فولات مصرف نمایند، که برای رشد جنین مناسب است.

ویتامین H قارچویتامین H یا بیوتین، نوعی از ویتامین است که در قارچ یافت می شود. در سوخت و ساز بدن و کربوهیدرات و پروتئین لازم است و باعث تقویت ایمنی و سلامت درونی بدن می شود.2

پی نوشت:

1.www.chetor.com

2.www.namnak.com

3.www.gymito.com

منبع: راسخون

به "فواید بی شمار قارچ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید بی شمار قارچ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید