کشف شواهدی از فلزکاری کهن در شهداد

به گزارش مرکز فروشگاهی، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده و گزارش های منتشر شده، کشف شواهدی از فلزکاری کهن در شهداد صورت گرفت.

کشف شواهدی از فلزکاری کهن در شهداد

ثریا الیکای دهنو، سرپرست پروژه تکنولوژی فلزکاری کهن در جنوب شرقی ایران با اشاره به فعالیت های پیشین اجرا شده در منطقه شهداد، حوزه کرمان را از دیدگاه صنعت فلزکاری کهن دارای اهمیت ویژه ای خواند که بواسطه موقعیت خاص و شرایط زیست محیطی از قدیمی ترین مراکز فراوریات مفرغ بوده و درباره آن گفت: وجود معادن و تنوع تکنیکی و فنی اشیای فلزی در عصر مفرغ، گویای پیشرفت صنعت فلزکاری در این حوزه فرهنگی و وجود پسماندهای به جامانده از فرایند ذوب فلز گواه این ادعاست.

او با اشاره به پروژه تکنولوژی فلزکاری کهن در جنوب شرقی ایران که فاز نخست آن در شهداد کرمان انجام شد و طی آن بخشی از این محوطه با هدف دستیابی به پتانسیل های منطقه از نظر وجود مکانهای مرتبط با صنعت فلزکاری باستان مورد آنالیز نهاده شد، اظهار کرد: در این آنالیز با مکانهای ذوب فلز کهن روبرو شدیم که نشان دهنده تمرکز فعالیت های صنعتی در این بخش از شهداد است.

سرپرست پروژه تکنولوژی فلزکاری کهن در جنوب شرقی ایران اضافه نمود: در سطح محدوده مورد آنالیز که حدود یک و نیم کیلومتری شرق شهر شهداد در حاشیه غربی کویر لوت واقع شده است، پراکندگی شواهد تاریخی فرهنگی همانند سرباره های ذوب مس، اشیای مسی، ابزارهای سنگی و قطعات سفالی پیش از تاریخ و شروع شهرنشینی بچشم میخورد و در دوره های متأخرتر تاریخی و اسلامی چند رشته قنات از این محدوده گذر نموده است.

الیکای دهنو با بیان اینکه میانه ارتفاع این ناحیه 385 متر از سطح آبهای آزاد است، گفت: در سطح محدوده مورد آنالیز و محیط پیرامون آن به علت فرسایش ناشی از باد و باران، کلوت های فراوانی می گردد که گاه ارتفاع آنها به 5 متر هم می رسد، هر چند کلوت هایی با ارتفاع به مراتب بیشتر در سایر بخش های کویر لوت وجود دارند. شهداد براساس آمار ناسا یکی از گرمترین نقطه زمین نام گرفته است. آثار کاوش های باستان شناختی اجرا شده در دهه های گذشته در این محدوده مشهود است.

او یادآور شد: این آنالیز با هدف شناسایی محوطه های سرباره ای به منظور دستیابی به شواهد فلزکاری، شناخت نطام تامین مواد خام اولیه از منابع فراوری مرکزی، شناخت و درک ارتباطات و تاثیرات فرهنگی و درک نحوه توسعه شاخصه های فرهنگی و تکنولوژیکی و صنعتی، تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور شناسایی معادن احتمالی و مطالعه سرباره های جمع آوری شده از سطح محوطه ها انجام شد.

منبع: همگردی

به "کشف شواهدی از فلزکاری کهن در شهداد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف شواهدی از فلزکاری کهن در شهداد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید