گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه

به گزارش مرکز فروشگاهی، کرمان، یکی از شهرهای جنوب شرقی ایران و مرکز استان کرمان است. این شهر زیبا که در قلب ایران قرار گرفته است با موقعیت جغرافیایی خاص خود گرشگران زیادی را به خود جذب می کند.

گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه

این موقعیت جغرافیایی خاص کرمان، برای علاقه مندان به سفر و گردشگری مجذوب کنندهیت فراوانی دارد. از دیدنی های کرمان می توان به بازار و کاروانسرای لوت، حمام گنجعلی خان، خانه هرندی، مسجد گنجعلی خان و گبند جبلیه اشاره کرد.

علاوه بر طبیعت زیبا و جاذبه های تاریخی ، غذای سنتی کرمان نیز بسیار معروف است. به عنوان نمونه، زیره پلو، اشکنه کرمانی، کله جوش، آش اوماج و گیپا لرستانی از جمله غذاهای سنتی هستند که می توان در کرمان تجربه کرد. این غذاها با استفاده از مواد تازه و شیوه آماده سازی خاصشان، عطر و طعم منحصر به فردی دارند.

عکس گیپا گرمانی

اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و سنتی کرمانی را در منزل درست کنید تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه

همانطور که گفتیم به دلیل موقعیت جغرافیایی کرمان، زیبایی های طبیعی، مکان های تاریخی و غذای محلی کرمان، این شهریکی از بهترین مقصدهای موجود برای سفر و گردشگری در ایران است. بنابراین، اگر در پی تجربه ای متفاوت و لذت بخش هستید، کرمان را در فهرست سفرهای خود قرار دهید.

غذاهای مجلسی کرمان که به محبوبیت این شهر افزوده شما را به یک رستوران گردی مفصل در این شهر دعوت می کند. اگر به کرمان سفر کرده باشید، حتماً با انواع غذاهای ساده و محلی کرمان با طعم های منحصر به فرد آن آشنا هستید.

یکی از این غذاها، غذای معروف کرمان، گیپه لرستان یا گیپا کرمان است که البته در لرستان نیز به عنوان یک غذای محلی طرفداران خود را دارد. گیپا یا دلمه سیرابی، یک نوع غذای سنتی است که با ترکیبی از آب گوشت گاو یا گوسفند، لپه، سبزی آشی، برنج و ادویه های مختلف تهیه می شود. این غذا محبوبیت زیادی در بین مردم کرمان دارد.

از دیگر غذاهای محبوب این شهر می توان به کشک کدو کرمانی اشاره کرد که این غذا نیز طرفداران زیادی در بین گردشگران دارد. اگر دوست دارید طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی را یاد بگیرید با درست کردن گیپا می توانید این کار را آغاز کنید.

در ادامه طرز تهیه گیپا کرمانی که یکی از غذاهای اعیانی این شهر محسوب می شود را برایتان توضیح خواهیم داد.

200 کالریمقدار کالری در هر 100 گرم
30 دقیقهمدت زمان آماده سازی
4 ساعتمدت زمان پخت
4 نفرتعداد نفرات

طرز تهیه گیپا کرمانی

ابتدا مواد اولیه را طبق فهرست زیر تهیه کنید:

مقدار مورد احتیاجمواد لازم
1 عددشکمبه گوسفند
1 فنجانلپه
250 گرمبرنج
نصف فنجانزغفران
1 قاشقزیره
250 گرمگوشت چرخ کرده
به مقدار لازمادویه شامل نمک و فلفل
3 قاشقپیاز داغ

مرحله اول:

ابتدا شکمبه گوسفند را پاک کرده و به شکل مستطیل خورد کنید. لپه و برنج را نیز از قبل بخیسانید. بهتر است در این مرحله پیاز داغ را آماده کرده و زعفران خود را نیز دم کنید.

مرحله دوم:

لپه، برنج، زعفران، گوشت چرخ کرده، زیره، پیاز داغ و ادویه ها را با هم مخلوط کنید، شکمبه پاک شده را به شکل مستطیل برش بزنید و از مخلوط درون شکمبه بریزید. سپس با یک نخ دور آن را ببنیدید.

یک وعده مجذوب کننده برای مهمان هایتان گیپای کرمان خواهد بود.

مرحله سوم:

با سوزن چند سوراخ درون شکمبه ایجاد کنید، این کار باعث می شود تا شکمبه شما هنگام پخت باد نکند.

شکمبه ها را درون قابلمه بگذارید و تا جایی که روی شکمبه ها پر شود روی آن آب بریزید.

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و 4 ساعت اجازه دهید به آرامی پخته شود و آب آن کاملا جذب شود. بعد از گذشت 4 ساعت غذای شما آماده سرو است. نوش جان.

گیپا کرمانی و خواص آن

شکمبه گوسفند یکی از مهم ترین قسمت های گوشت گوسفند است که در بسکمک از کشورها، به عنوان یک منبع غذایی با ارزش به شمار می آید. این قسمت دارای مزه و طعم خوبی است و برای سلامتی بدن نیز بسیار مفید است چرا که شکمبه گوسفند دارای پروتئین، ویتامین B، آهن و روی است که به سلامت بدن کمک ویژه ای می کند.

طعمی خاص با گیپا کرمانی را تجربه کنید

همچنین مصرف شکمبه گوسفند به عنوان یک منبع پروتئین برای بدن بسیار مفید است و به کاهش خطر بیماری های قلبی، کاهش وزن و افزایش عملکرد مغزی کمک می کند. این قسمت گوشت گوسفند دارای چربی های اشباع نشده است که به عنوان چربی های سالم برای بدن شناخته می شوند. برای افرادی که در پی کاهش وزن هستند، مصرف شکمبه گوسفند به عنوان یک منبع پروتئین بسیار مفید است.

خوردن شکمبه گوسفند و طبخ آن به روش کرمانی باعث شده تا این غذا طرفداران زیادی از سرتاسر ایران داشته باشد. در بسکمک از رستوران های کرمان، شکمبه گوسفند به عنوان یک غذای لذیذ و محبوب قرار گرفته است. همچنین، این غذا در خانه های ایرانی نیز به عنوان سوغاتی و غذای محلی کرمان مصرف می شود، به جرئت می توان گفت عطر و طعم این غذا فراموش نشدنی است.

طرفداران بین المللی گیپا

گیپا، گیپه یا دلمه سیرابی از غذاهای سنتی کرمان، لرستان و یزد به شمار می آید. مخلوط درون شکمبه این غذا در استان یزد به شکل متفاوت تری آماده می شود. مخلوط درون شکمبه به سبک یزدی ها شامل ماش، برنج، عدس و پیاز داغ است و خبری از گوشت چرخ کرده یا لپه و برنج نیست.

نکته جالب این است که بدانید این غذا با کمی تغییر در کشورهای دیگر نیز طبخ شده و طرفداران زیادی دارد. به طور مثال در غذای ملی اسکاتلند که هگیس نام دارد، شکمبه پایه اصلی این غذا است اما مخلوط درون شکمبه کمی متفاوت تر از مخلوط درون گیپا است. اسکاتلندی ها برای مخلوط درون شکمبه به جای استفاده از گوشت چرخ کرده و لپه از سبزیجات و دل و جگر گوسفند استفاده می کنند.

سخن پایانی

در این مقاله طرز تهیه گیپا کرمانی را به شما آموزش دادیم. این غذای خوشمزه و مفید در سال 1399 در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشورمان به ثبت رسیده است. اگر شما هم از دوستداران سیرابی هستید این غذا کاملا مناسب شماست.

اگر به کرمان سفر کرده اید یا از بومی های این شهر زیبا هستید و شرایط بیرون رفتن را ندارید یا برای دورهمی هایتان به غذای آماده احتیاج دارید با سفارش آنلاین غذا کرمان، در منزل و محل اقامتتان به راحتی و در کوتاهترین زمان ممکن می توانید غذای خوشمزه و با کیفیت دریافت کنید.

امیدواریم که خواندن این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

منبع: اسنپ فود

به "گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه گیپا کرمانی، غذایی مخصوص دوست داران شکمبه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید