مصرف ویتامین دی چه تاثیری بر کرونا دارد؟
به گزارش مرکز فروشگاهی، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان کردستان گفت: استفاده از ویتامین های دی در افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است.

به گزارش مرکز فروشگاهی به نقل از ایسنا، امین امینی اظهار کرد: ویتامین دی یکی از ویتامین های محلول در چربی است که نقش های متعددی را در بدن انسان از جمله حفظ غلظت کلسیم و فسفر بدن برای انجام فرایندهای سلولی، کارکرد عصبی عضلانی و تشکیل استخوان به عهده دارد.
وی اضافه کرد: اگر چه در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت هیچ گونه توصیه جدیدی مبنی بر مصرف مکمل ویتامین D به منظور پیشگیری از بیماری های تنفسی ارائه نکرده است، اما آخرین متاآنالیزهای اجرا شده حاکی از آن است که مصرف این ویتامین در پیشگیری و کنترل عفونت های حاد تنفسی موثر است و این تاثیر در افرادی که سطح سرم ویتامین D آن ها کمتر از 25 نانومول بر لیتر باشد بیشتر مشهود است، همچنین تجویز این ویتامین در دوزهای بالا تاثیر کمتری به همراه داشته حتی بعضا مسمومیت هایی را ایجاد می نماید.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان کردستان، با بیان برخی شایعات در مصرف بی رویه ویتامین D اعلام کرد: در صورت مصرف نادرست و بیش از حد مجاز این ویتامین به صورت سهوی یا عمدی، بروز عوارضی مانند، ضعف، سردرد، یبوست، خستگی، خواب آلودگی، پرنوشی، کاهش اشتها، خشکی دهان، طعم آهن در دهان، تهوع و از دست دادن اشتها، تکرر ادرار و کاهش وزن و استفراغ نیز گزارش شده است .
امینی با اعلام اینکه 70 درصد از جمعیت استان کردستان با کمبود ویتامین D روبرو هستند،ذکر کرد: با توجه به نقش مهم ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری های حاد تنفسی بخصوص در شرایط کنونی اپیدمی بیماری کرونا، تداوم اجرای مکمل کمک با ویتامین D، در گروه های سنی مختلف بر اساس برنامه مکمل کمک در کشور لازم است.
وی با اشاره به مصرف مورد احتیاج ویتامین D در گروه های مختلف سنی و عدم اندازه گیری سطح سرمی این ویتامین در زمان شیوع بیمار کرونا، بیان کرد: برای جبران کمبود ویتامین D وجود مصرف دوز پیشگیری ماهی یک عدد مکمل 50 هزار واحدی لازم است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان کردستان، با بیان اینکه ویتامین D لازم فقط به وسیله مواد غذایی تامین نمی گردد، گفت: قرار دریافت در معرض نور مستقیم خورشید و مصرف مکمل ها بر اساس پروتکل های کشوری می تواند کمبود مقدار مورد احتیاج بدن را جبران کند.
امینی با اشاره به اینکه طبق آخرین تحقیقات اجرا شده در استان شیوع کمبود ویتامین D از 30 درصد در بچه ها 15 تا 23 ماهه تا 78 درصد از مادران باردار و نوجوانان متغیر است، اعلام کرد: برنامه مکمل کمک مطابق جدول زیر برای گروه های مختلف سنی مورد احتیاج است.
وی با تاکید بر اینکه مکمل های تجویز شده به وسیله پروتکل کشوری تامین کننده فقط بخشی از احتیاج افراد است، اضافه کرد: مابقی باید به وسیله نور خورشید و مصرف موادغذایی حاوی کلسیم شیر و لبنیات، انواع کلم، حبوبات و ویتامین D ماهی های چرب، لبنیات، زرده تخم تامین گردد.
منبع: همشهری آنلاین